2015. április 3., péntek

A kámforrá vált írópalánta és a díj különös esete

Gwen volt olyan drága, hogy megdobott egy díjjal, amiért hálám üldözze nagyon-nagyon-nagyon sokáig.
Egyébként élek még, bármennyire is nem úgy tűnik néha.



11 dolog magamról hát, srácok, ez nehéz menet lesz
1. Bármerre is járok, vonzom magam után a káoszt, a rendetlenség pedig egyenesen lételemem.
2. Enyhén körömlakkmegszállott vagyok, van már egy fél polcnyi, de még mindig képtelen vagyok megunni és sosem lesz elég.
3. Az egyik érettségi tételemben szerepel Charles Xavier, amit még mindig nem tudok megunni. (Apró szépséghiba, hogy sajnos nem a mutáns, hanem egy igazi.)
4. Oda meg vissza vagyok mindentől, ami film, annak ellenére, hogy egy ültő helyemben még egy húszperces sorozatepizódot is képtelen vagyok megnézni.
5. Fentebbi okból a szobám lassan poszterekkel lesz kitapétázva.
6. Asszem belehabarodtam Mikszáth Kálmán humorába.
7. Rájöttem, hogy kedélyesen képtelen vagyok hosszabb történeteket írni, hála a mérhetetlen lustaságomnak.
8. Vagy hosszabban magamról beszélni, ha már itt tartunk.
9. Az angoltanárom nemrég kíváncsiságból végigkérdezett mindenkit, melyik sztárba volt valaha belehabarodva. Nem volt pofám bemondani Martin Freemant a sok Orlando Bloom és Leonardo Dicaprio között.
10. Képes vagyok minden mütyürt elrakni, ami valamilyen emlékhez kötődik. Külön kis dobozom van, amibe beledobáltam már művirágtól kezdve mozijegyen és ősrégi szülinapi csokin át lefirkantott jókedélyű beszélgetésekig mindent.
11. Paranoiásan nézek minden péntek 13. elébe. (Mert igen, még mindig hihetetlenül babonás vagyok.)

Gwen kérdései
1. Írd le az első négy szót, ami eszedbe jut a gyerekkorodról!
Barackillat, homok, nevetés, kiabálás. (Bár bevallom, ez a cenzúrázott változat.)

2. Szereted a klasszikus zenét? Van kedvenc zeneszerződ/műved?
Alapszinten jól megférünk egymással, habár mostanában kicsit túlcsordult a fejemben a sok hegedű és orgona, ahogy rá voltam kényszerítve a barokk zenék hallgatására (énekdoga, áldjon az ég). Bach János-passiójából a Herr, unser Herrscher és a Jezum von Nazareth mindenesetre nagy kedvenceim, meg összességében azért Bach és Händel is nagyon tudott valamit.

3. A hét főbűn közül melyikben érzed magad leginkább vétkesnek?
Bármilyen szomorú is, ezt le kellett gugliznom.
Egyik sem teljesen stimmel a maga egyházi értelmezésében, de talán a jóra való restség. Az erőfeszítéssel nem vagyunk jó barátok, ha csak lehet, keresem a kiskapukat, viszont a (gyakran felesleges) áldozathozatal és a segíteni akarás nem áll távol tőlem.

4. Ha ékszer lennél, milyen lennél? Bőr, fém, gyöngy? Drága vagy egyszerű, esetleg ékkövekkel kirakott?
Egy percre elgondolkoztam, hogy milyen vicces lenne valamilyen koronaékszernek lenni, de valószínűbb a sarki kínaiban kapható filléres bőrkarkötő vagy valamilyen kelta mintás medál, amelyik egy hét használat után ketté is szakad.

5. Bosszant téged, ha valaki nagyon elégedett magával, és ennek hangot is ad? (Nem a magamutogató majmokra gondolok, hanem annak, aki feltűnően ki van békülve magával.) Vagy jobb szereted, ha valaki (ál?)szerény, és megtartja magának a büszkeségét?
Ha valaki büszke magára, hát egészségére, biztos jó oka van rá, hogy az legyen. Még a magamutogatás se igazán szokott zavarni, mert a fenébe is, nem vagyunk egyformák, és az illető valószínűleg teljesen máshogy látja a helyzetet.
Összességében amíg valaki tolerálja a kis hülyeségeim, nekem egy rossz szavam nem lesz hozzá.

6. Mi jut eszedbe a következő szavakról/kifejezésekről: sár, karikás szemek, légszomj? Lehet akár egy gondolat, zene, kép, idézet, bármi.
Szombati (esős) tanítási napon első óra testnevelés a szabadban.

7. Linkelj/illessz be egy képet egy általad gyönyörűnek/jóképűnek tartott nőről és férfiról!
Erősen próbálom figyelmen kívül hagyni a morgolódó elveimet, mert hiszem, hogy minden ember úgy gyönyörű és egyedi, ahogy van - viszont a kérdést sem akarom kikerülni.

Tilda Swinton arca pedig egy csoda
Martin Freeman azt hiszem, nem okozott nagy meglepetést

















8. Folytatom a hagyományt a "szerinted hogy nézne ki?" kérdésekkel, tehát: szerinted milyen külseje lenne a Mámornak, ha ember lenne?
Biztos, hogy kissé zilált külseje lenne, kipirult arc, kócos haj, lógó ruhák; és az én képzeletemben valamiért karikás szemekkel és beesett arccal jelenik meg, amit nem egészen értek. Halvány nevetőráncai lennének, amikor mosolyog, és alapvetően csak kedves, szimpatikus arccal tudok rá gondolni.
Az az elképzelés viszont tetszene, hogy ránézve minden minden ember másképp és másképp lássa, nem nagy különbségekkel, csak amolyan apróságokkal.

9. Mennyire hoz zavarba/botránkoztat meg, ha egy írásban/filmben nyíltan ábrázolásra kerül a szexualitás?
Egy bizonyos határig egyáltalán nem zavar, az osztálytársaimnak és a baráti köröm nagy részének hála elég nagy ilyen szempontból a toleranciaküszöböm.

10. Férfiak vagy Nők? Többre tartod az egyik nemet a másiknál, vagy mindkét nem csodálatos? (senkit nem verünk meg a válaszáért).
Utóbbit reméltem is. :D
Nem tartom egyik nemet sem többre a másiknál, mert mindkettő lenyűgöző a maga módján, és valljuk be, bármelyik is hiányozna a kettő közül, itt hatalmas káosz lenne.
Az igazság az, hogy erősen liberalista és feminista nézeteket vallok, szóval ha akarnék, se tudnék dönteni (és őszintén, nem is akarok). Mindkét nem a világ nulladik csodája.

11. Mekkora jelentőséget tulajdonítasz az álmaidnak (ha szoktál emlékezni rájuk)?
Elég gyakran emlékszek, általában sok ihletet nyújtanak az íráshoz, a legtöbb saját szereplős történetem álom-alapokon nyugszik. Jelentést viszont nem keresek bennük, még a végén kiderülne, hogy tényleg nem vagyok százas.

11 kérdés tőlem - amit szokás szerint lusta vagyok továbbküldeni, kegyelmezzetek szegény fejemnek
1. Van olyan szokásod, ami a környezetedet végtelenül zavarja, de szerinted teljesen rendben van?
2. Melyik karakterrel élnél együtt szívesen egy hétig? És mit csinálnátok a búcsú napján?
3. Vannak külön rituáléid, például írás előtt/közben/után?
4. Mit gondolsz, mi lehetett a világ első élőlényének első gondolata?
5. Vannak olyan gyerekkori tárgyaid, amikhez nagyon ragaszkodsz?
6. Szembetalálod magad a legutóbb látott filmed főgonoszával rózsaszín tütüben, amint balettversenyt táncol a legutóbb olvasott könyved egyik negatív karakterével. Ki nyer? Te mit teszel?
7. Milyen itallal kezded a reggelt?
8. A Mikulás bizalmasan félrevon az utcán, hogy segít neked elrabolni a kedvenc színészedet karácsonyi ajándékként. Ki lenne az áldozat? Belemennél az alkuba? Esetleg mit kérne cserébe?
9. Mit gondolsz a hagyományok szükségességéről? Van olyan szokás, amit még te is gyakorolsz?
10. Öt perced van hatástalanítani egy bombát, feltakarítani egy tíz éve lakatlan kastélyt, megmenteni két bajbajutott (házi)sárkányt, valahonnan szerezni egy elfogadható ruhát és odaérni a bálba. Kitől kérsz segítséget?
11. Tea vagy tea? És ha már tea, milyen tea?

Ha bárkinek is kedve támad válaszolni, lekötelez, igazán kíváncsi vagyok. ^-^

2 megjegyzés:

  1. Grat a díjhoz~ Tetszenek a kérdéseid, szóval kitöltöm. :3

    1. Van olyan szokásod, ami a környezetedet végtelenül zavarja, de szerinted teljesen rendben van?
    Menthetetlenül rendetlen vagyok, ha belelkesedem, hangosan beszélek, zavarom az órát a nevetésemmel.

    2. Melyik karakterrel élnél együtt szívesen egy hétig? És mit csinálnátok a búcsú napján?
    Hmm... Nehéz kérdés. Titus Alexius és Tino jöhetnének (mert telhetetlen vagyok és nem tudok választani), kíváncsi lennék, mennyire mennénk egymás agyára. Főznék nekik krumplilevest, mert azt tudok, aztán az első kerületben sétálnánk kifáradásig és eltévedésig; Titusszal macskáznánk, Tinóval pedig csak finnül beszélnék, hogy gyakoroljak. Utoljára még mindkettőt szétölelgetném.

    3. Vannak külön rituáléid, például írás előtt/közben/után?
    Amennyit mostanában alkotok, nemigen.

    4. Mit gondolsz, mi lehetett a világ első élőlényének első gondolata?
    Éhes vagyok.

    5. Vannak olyan gyerekkori tárgyaid, amikhez nagyon ragaszkodsz?
    Sok-sok évvel ezelőtt idősebbik bátyám hozott nekem Londonból egy plüss gömbhalat, legutóbb kihoztam magammal.

    6. Szembetalálod magad a legutóbb látott filmed főgonoszával rózsaszín tütüben, amint balettversenyt táncol a legutóbb olvasott könyved egyik negatív karakterével. Ki nyer? Te mit teszel?
    Először is megvakulnék Voldemorttól és a szexi tütüjétől, jól megdobálnám Nathaniel Grayt (Cassandra Clare: Pokoli szerkezetek trilógia) kacsakajával (rohadna meg az a szemét, és még csak most tartok a második könyvnél), majd leülnék pattogatott kukoricával nézni őket, felváltva fújjognék rájuk. Az eredmény
    döntetlen lenne, mert én lennék a bíró, és mindkettőt kiröhögném.

    7. Milyen itallal kezded a reggelt?
    Víz, mert baromira ki tudok száradni éjszaka, aztán jöhet a kávé.

    8. A Mikulás bizalmasan félrevon az utcán, hogy segít neked elrabolni a kedvenc színészedet karácsonyi ajándékként. Ki lenne az áldozat? Belemennél az alkuba? Esetleg mit kérne cserébe?
    Chris Colfer lenne az áldozat, de ha őt nem lehet, megelégednék a sráccal is, aki tetszik.

    9. Mit gondolsz a hagyományok szükségességéről? Van olyan szokás, amit még te is gyakorolsz?
    Fontos, hogy valamit megőrizzünk a múltból, de az konkrétan néha sok nekem, ami Bécsben megy az ünnepek környékén. Osternmarkt! Remélem, hogy csak nyuszisimogató volt, amit láttam az egyetemnél és nem adják el szegénykéimet...
    De amúgy mézeskalácsot és bejglit szeretek anyával sütni, karácsony előtt pedig már két hónappal karácsonyi dallistát hallgatok.

    10. Öt perced van hatástalanítani egy bombát, feltakarítani egy tíz éve lakatlan kastélyt, megmenteni két bajbajutott (házi)sárkányt, valahonnan szerezni egy elfogadható ruhát és odaérni a bálba. Kitől kérsz segítséget?
    Elkapnám Miau Ce-Tungot, és érte cserébe Magnus Bane segít nekem.Nem kell félni, jó dolga lesz nálam! :3

    11. Tea vagy tea? És ha már tea, milyen tea?
    Zöldtea.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán örülök, hogy tetszettek a kérdések, annak meg pláne, hogy válaszoltál is rájuk. :3 Imádtam a válaszaid, és úgy tűnik, a rossz szokásaink egy az egyben ugyanazok. :D
      A húsvét miatt meg nem csak Bécsben vannak így bepörögve, Szegeden is vásárlós nyuszisimogató van, bár legalább őket egy hétig még vissza lehet vinni, ha valaki rájön, hogy mégsem kell neki. Szépek az ünnepek, csak nem a nyulaknak.
      Erre a balettpárbajra én is belógnék, még Voldemort tütüs gondolata is kiégette az agyam. :D
      És Miau Ce-Tungot mindenkinek!
      Szóval még egyszer köszönet, és kellemes húsvétot! :)

      Törlés