2013. november 17., vasárnap

American idiot

Kísérleti, csillámosan fluff UsCan songfic a The Stereotypes Songra, mert az UsCan kisregényem az arcomba röhögött, én meg bemérgeltem magam és voilá, megszületett ez.
Figyelmeztetés: a dalban van néhány trágárabb kifejezés, szóval azt saját felelősségre.

- Hey, Gilbert, mondd, hogy még nem vagy ott a meeten – üvöltött bele Amerika a telefonba, remélve, hogy ha legalább nem jár sikerrel, egy kellemes halláskárosodást szerez a másiknak.
- Szerencséd van, hogy hatalmasságom miatt kicsit később kezdődik a találkozó. Mi kéne, ha volna, és miért nem a becses családod kerested fel vele? – Alfrednek semmi kedve nem volt kifejteni, hogy a poroszon kívül senki sem vette fel a telefont, és a másik kissé kásás hangjából arra következtetett, hogy Gilbert nem is lenne túl kíváncsi rá.
- Aham, szóval már megint elaludtál. Egyébként meg nadrág kellene.
Amerika türelmesen megvárta, hogy a másik kedvére nevethessen, tudta, hogy ha közbevágna, elúszna a segítség, márpedig neki muszáj kerítenie egy öltönynadrágot, lehetőleg tíz percen belül. A telefonszámlát meg majdcsak ki tudja fizetni, annyira azért nem áll rosszul az országa.
- Miért, mi van a tiéddel? – tette fel Poroszország kajánul azt a kérdést, amit Alfred szeretett volna inkább elkerülni. Vetett még egy utolsó, szomorú pillantást a kinőtt nadrágra, majd egy laza mozdulattal kidobta az ablakon, a kiabálásból ítélve pont a porosz fején landolt. Pech, el is felejtette, hogy Gilbert lakik az alatta lévő hotelszobában.
- Felgyulladt.
- Látom, azért csapódott az arcomba. Nem mondod, hogy kihíztad!
- Dehogy híztam ki, összement a mosásban.
- Sejtettem – röhögött fel megint Gilbert, majd próbált komolyabb hangnemre váltani. – Tudod mit, ajánlok egy egyezséget. Szerzek neked egy nadrágot, ami jó is rád, cserébe te viszel egy kis színt a világtalálkozóba. Már kezdem unni a bingózást.
- Megőrültél? Hamarabb megyek el félmeztelenül, még szeretnék élni párszáz évig. – Amerika kinyomta a telefont, és már épp eltervezte, hogyan szerzi vissza a nadrágot, szabja át úgy fél perc alatt és valószínűleg katasztrofális eredménnyel, amikor meghallotta Poroszország hangját az ablakból.
- Tudod mit, állom egy napi hamburgerfogyasztásod is!
- Csak? – hajolt ki vigyorogva az ablakon. – Egyezzünk ki egy hetiben.
- Minek nézel te engem, csóró ország vagyok!
- Na jó, megegyeztünk – nevetett fel Amerika, majd kényelmesen elhelyezkedett a párkányon.
- Akkor kezdhetsz is szöveget tanulni, remélem, tudsz énekelni – üvöltött fel Poroszország teli pofával vigyorogva, majd mielőtt visszahúzódott volna a szobájába, még visszakiabált. – A zene miatt ne aggódj, azt megoldom!

~American idiot~

- Elegem van! Kanada, hol van a bátyád? – üvöltött fel Anglia körülbelül húszadszorra, és kivételesen Matthew nem örült, hogy bárki észrevette. Persze tipikus, hogy már megint Amerika miatt, de most legalább nem akarja senki megölni. Haladás.
-Tudod, nem vagyok hozzákötve.
- De szemtelen lettél hirtelen! Én mindig is tudtam, hogy az az idióta rossz hatással van rád!
Kanada csak unottan megforgatta a szemét, majd figyelmen kívül hagyta Arthur kiselőadását, miszerint miért kellene inkább elkerülnie a bátyját, amivel a fél termet álomba untatta. A másik fele épp azt tervezgette, hogy léphetne le anélkül, hogy bárki is észrevenné.
- Miért nem kezdjük el nélküle? – szakította végül félbe az angolt, mire az felháborodásában még levegőt venni is elfelejtett.
- Hagyd csak, mon cher – nézett fel Francis rövid szunyókálásából. – Amúgy is körülbelül annyira fontos kérdéseket kell megbeszélnünk, mint hogy mit evett Robinson Crusoe a hajótörésének nyolcvanhetedik napján.
- Hát, borvedelő, nem hittem volna, hogy olvasol angol irodalmat.
- Nem mindenki olyan műveletlen, mint te, szemöldök. – Az egész terem unottan szemlélte, ahogy szokás szerint egymásnak ugranak, valószínűleg már csak azon lepődtek volna meg, ha Izland kezd el verekedni Kanadával, bár így is kezdték úgy érezni, mintha egy több ezer részes brazil szappanoperába pottyantak volna.
- Skorpió – nézett fel hirtelen Görögország, bár senki sem tudta, mire gondol. – Robinson magával vitte a hajóról a hajában, aztán amikor elfogyott mindene, megette. – A mondat vége ásításba torkollt, majd mire bárki reagálhatott volna bármit, Heracles már vissza is aludt, és szerencsére Anglia sem hallott semmit, különben nekik annyi.
A két vitatkozó miatt először meg sem hallották a beszűrődő zenét, csak amikor már pár lépés választotta el őket a bejárattól, majd Gilbert röhögése nyomán kivágódott az ajtó, és besétált rajta Amerika egy szál alsóban és ingben, mögötte pedig az aláfestést szolgáltatva befutott Poroszország és Dánia is, alig bírva elfojtani a nevetésüket.
Alfred magabiztosan az asztalhoz sétált, felugrott rá, majd egy összetekert iratkupacot a szájához tartva (ami eredetileg Anglia tulajdonát képezte) énekelni kezdett.

I think I love you more than the Japanease love tentacle porn,
And we should dance dance dance to these stereotypes.
Let’s come togethet and live in this world like a unibrow on an Indian girl,
And we should dance dance dance to these stereotypes.

- Hagyd abba, ez borzalmas! Hát semmi szépérzék nem szorult beléd? – kiáltott fel Francis, azonban a hangját elnyomta a harmadik sorra feltörő sikítozás. Japán eközben próbált csendesen lelépni, azonban Veneziano nem hagyta, így most paprikapiros fejjel igyekezett eltűnni az asztal alatt.
Pedig a java még csak most következett.

I love those fat Americans. You know they’re so obnoxious.
They’re always eating burgers. They’re always holding shotguns.
And I love Mexicans, the way they mow my lawn.
They all got hundred kids ’cause they dont know how to put a condom on.

Amerika először nem vett tudomást a szomszédjai környékén támadt zajról, ám a felé repülő villát (Hogy kerül ez egyáltalán ide?) már nem hagyhatta figyelmen kívül. Az evőeszköz alig pár centivel tévesztett célt, szóval jobbnak látta, ha kicsit arrébb táncol az asztalon, így viszont egy jó darabot kihagyott a szövegből.

I think I love you more than the Japanease love tentacle porn,
And we should dance dance dance to these stereotypes.
Let’s come togethet and live in this world like a unibrow on an Indian girl,
And we should dance dance dance to these stereotypes.

Aw yeah! Let me hear you yell
If you love the outback redneck Australians,
And the crooked teeth of an English dude
Or those creepy Italians who think they’re smooth.
And how could anyone hate a French.
Yeah, I know their hairy women don’t shave their pits.
Canadian boy is what you want,
Walking around town~ Au, Anglia!

Az említett nemes egyszerűséggel hozzávágta a teáját bögréstől, kanalastól és cukortartóstól, aminek következtében Amerika le is zúgott az asztalról, azonban eldöntötte, hogy nem hagyja magát elhallgattatni, így egyszerűen visszapattant, majd csaknem végig röhögve folytatta.

Uh oh! They are all on my checklist,
Even Russian guys who drink vodka for breakfast.
They’re stereotypes, and if you believe them,
Then your brain is small like a Korean’s penis.

- Lebonthatom? – kérdezte Oroszország angyali mosollyal, mellette pedig Fehéroroszország gyanúsan olyan szemmel méregette, mintha mindjárt áttérne a kannibalizmusra, így Alfred szép lassan, a terve szerint feltűnésmentesen elkezdett hátrálni.

I think I love you more than the Japanease love tentacle porn,
And we should dance dance dance to these stereotypes.
Let’s come togethet and live in this world like a unibrow on an Indian girl,
And we should dance dance dance to these stereotypes.

I love Scotsmen though they hump sheep
I love Scotsmen though they hump sheep
I love Scotsmen though they hump~

A tömeg ekkor döntött úgy, hogy módszeresen felboncolják az amerikait, Anglia például felkapta a mellette ülő, nem mellesleg szélesen vigyorgó Skócia elől a bárányos mappáját, ami a gyilkos fegyver szerepét volt hivatott betölteni, ahogy mindenki más is magához ragadta a hozzá legközelebb lévő, amúgy nem valami veszélyes tárgyat, majd megindultak Alfred felé.
Persze az illető sem várta meg, hogy élve kifilézzék, megragadta a nevető Kanada karját, majd angolosan távozott, mielőtt a többiek felocsúdhattak volna.
- Hogy te mekkora idióta vagy – nevetett fel Matthew, amikor már fedezékbe húzódtak az egyik csendes szobában távol a konferenciateremtől.
- Úgy hallottam, épp ezt szereted bennem – vigyorodott el Alfred, majd szorosan magához ölelte a kanadait, és megcsókolta. – Vagy tévedek?
- Tényleg, nem is kaptam meg a nadrágom – szólalt meg Amerika pár perc múlva elmerengve, azonban Matthewnak már nem volt lehetősége válaszolni, mert kivágódott az ajtó és megjelent benne egy rettentő dühös Anglia, még mindig kezében szorongatva a bátyja mappáját.
- Nesze, egyetek birkát!

------------------------------------------
A dalrészletek fordítása:

Azt hiszem, jobban szeretlek, mint a japánok a polippornót,
És most táncolnunk, táncolnunk, táncolnunk kell az előítéletek miatt.
Gyerünk, éljünk együtt ezen a földön mint egy indián lány szemöldöke,
És most táncolnunk, táncolnunk, táncolnunk kell az előítéletek miatt.

Imádom ezeket a kövér amerikaiakat. Tudod, nagyon ellenszenvesek.
Folyton csak hamburgert zabálnak. Mindig fegyver van náluk.
És imádom a mexikóiakat is, ahogy lenyírják a füvem,
Mindnek van vagy száz gyereke, mert fogalmuk sincs, hogy kell feltenni egy óvszert.

(Ref.)

Ó, igen! Hallgasd az üvöltésem!
Ha szereted a tahó, vadember ausztrálokat,
És az angol fazonok görbe fogait,
Vagy azokat a hátborzongató olaszokat, akik azt hiszik, normálisak.
És hogy utálhatna bárki is egy franciát,
Igen, tudom, a szőrös nők ott nem borotválják a hajlataikat.
Egy kanadai srác (eredetileg brazil lány), ami neked kell,
Úgy járnak a városban, mint [...]

Uh oh! Ők mind rajta vannak a listámon,
Főleg az orosz fickók, akik vodkát isznak reggelire.
Ezek csak előítéletek, és ha hiszel bennük,
Az agyad kisebb, mint egy koreai pénisze.

(Ref.)

Imádom, a skótokat, bár bárányokkal fekszenek le,
Imádom a skótokat, bár bárányokkal fekszenek le,
Imádom a skótokat, bár [...]

Elnézést a nem túl profi fordításért, de nem találtam meg sehol magyarul. ^^

8 megjegyzés:

  1. Oké, sírok a röhögéstől x""D Ez rohadt jó xD És awww, UsCan *-* Egyem őket <3 Porosz de kicsinálta ezzel szegény Alfredet x"D De áááww, UsCan *--* <3 Oké, értelmes vagyok xD Szóval tetszett, és ez a dal meg... xD Nne. xD Köszi, hogy olvashattam~

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán örülök, hogy tetszett. :D Éss igen, UsCan <3 Gilbert meg naná, hogy nem hagyta ki az alkalmat. :D A dal meg gyilkos, az tény, eredeti klippel főleg. XD
      Nagyon szépen köszönöm, hogy írtál! ^^

      Törlés
  2. Nesze, egyetek birkát! xDD Na jó, ezzel a ficcel minden volt a célod, csak ez nem, de én az eddiginél is jobban megszerettem Angliát, pedig azt hittem, ezt már nem lehet fokozni.
    Gilbert meg látszik, hogy tényleg nagyon unatkozik, hogy ilyeneket talál ki. Mondjuk meg lehet érteni, mivel neki nincs mit irányítania, igazából csak úgy van, ezért valamivel el kell foglalnia magát, nem? :D
    De mi ez a dal, úristen. o.o Szeretjük az unatkozó embereket, akik ráérnek ilyenek kitalálni.. xD
    És wáhh, a vége nagyon cuki lett, még mindig nem tudom, hogy mit gondoljak az UsCan-ról, de azért cuki volt. :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, ennek igazán örülök. ^^ Angliát amúgy sem lehet eléggé szeretni. *-*
      Gilbert nem csoda, hogy ennyire unatkozik, gondolj bele, egy szavas bingót milyen gyorsan ki tud végezni a világtalálkozón. :P
      Én először csak pislogtam a dalra, hogy te jó ég, ez meg mi, most meg már együtt énekeltem egész végig az előadóval. XD Hát, ha nem lennének unatkozó emberek, nem születnének ilyen "remekművek". :D
      UsCan is perfect... *Belarus-féle rábeszélő nézés* Viccen kívül, tudom, hogy nagyon megosztó ez a páros, mert valamilyen szinten csak testvérek, együtt nőttek fel meg hasonlók, de egyszerűen túl cukik együtt. x3
      Örülök, hogy az UsCan ellenére tetszett, és nagyon köszönöm, hogy írtál! ^^

      Törlés
  3. Most kinyírtál. xD Igazából már kívülről fújom ezt a dalt, annyit hallottam, és nem is Amerika lenne, ha nem lenne megvesztegethető, hogy elénekelje (amúgy én is együtt énekeltem az előadóval xD). Nem bírom abbahagyni a nevetést, Alfred ezek után valószínűleg menekülhet egy ideig a többiek elől, de legalább Kanadának bejött az előadása. xD
    No de a lényeg, hogy tetszett, és jöhetnek ám még paródiák. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem Amerikát hamburgerért bármi hülyeségre rá lehet venni, meg amúgy is, elég ránézni, messziről süt róla, hogy elég idióta. :P Bár azért nem kell félteni, képes szinte minden helyzetből ép bőrrel kimászni.
      Nyuu, még egy Stereotypes song rajongó. *-* Ezt a számot nem lehet nem szeretni. :D
      Paródia meg lesz még, mert nagyon közel áll hozzám ez a műfaj, aztán meglátjuk, ki fogja tovább bírni a hülyeségeim, ti vagy én. :P
      Nagyon örülök, hogy tetszett, és köszönöm, hogy írtál! ^^

      Törlés
  4. Hát ezen besírtam x"D Amíg megvolt a telefonom ez volt a csengőhangom szóval eléggé ismertem és pont Amerikénak való x"D Ez hát kész...xD Gilbert meg szeret égetni másokat vagy mi?? xD Neki is jól állt volna, de... *nem tud értelmeset írni* Nah szóval köszönöm, hogy olvashattam x"D Feldobtad a napom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gilbetnek is kell valami hobbi. Más kötögetni szeret, ő inkább másokat hoz kínos helyzetbe. :D Abban mondjuk igazad van, hogy hozzá is illik, bár Amerika meg lényegében pont a saját kivesézésével kezdi így. :P Ezt a számot meg én is elfogadnám csengőhangnak. *-*
      Igazán örülök, hogy tetszett, és nagyon-nagyon köszönöm, hogy írtál! Ezzel most te dobtad fel az én napom. ^^

      Törlés