2014. április 16., szerda

Abandon


Hannibal, apró kis impressziószösz, ami ennél párosnélkülibb és elvontabb már nem tudom, hogy lehetne.

abandon - lemondás, átengedés

Érezte a kést a torkának feszülni minden egyes fémízű lélegzetnél, a fegyver nyele Hannibal kezében, a szeme mélyvörös, ibolya-lila, cinóber; őrületszínek rohannak végig az ereken, a bőr hazugságlepellel takarva. A kés simogatva végigsiklik a nyakon, nyomában hangos sóhajjal szétválik a bőr, és egy gyengéd rántással láthatóvá válik az izmok ölelkezése.

Tak-tak-tak, éjjel kettő. Alig villódzó fények játéka a redőnyön túl, majd átszűrődve a fénypászmák sötét alakokká állnak össze a falon.

Agancsok siklanak át gyengéden a testén, óvatosan áthatolnak a csontokon, a szervein, rovarok lakmároznak a húsából, fülében az énekes kabócák énekével, felette testetlen, alaktalan száj húzódik mosolyra, amiben felismerni véli Hannibalt, és hiába próbál kiáltani, nyoma veszett a szájának, nyoma veszett a testének. A testetlen alak csak kacagott rajta.

Takk-takk, hajnali négy. Már nincs sok hátra.

Izzadt kezében pisztoly, előtte ebédlőasztal, tele művészi remeknek tűnő ételekkel, Hannibal munkája. Mellette Crawford, Alana, Abigail, mind mosolyognak, a széke mögött Hannibal, a férfi egyik keze a vállán nyugszik. Halotti nyugalommal emeli fel a pisztolyt, a többiek arcán nem látszik meglepődés, aztán céloz, és vér fröccsen a szemüvegére, vörössé színeződnek az ételek, a szoba, az egész világ. Abigail keze hullahideg, rothadó, Alana száján fémes elmúlásízű a csók, Crawford szeme kivájt üveggolyóként mered a semmibe. Hannibal csak biztatóan megszorítja a vállát.
Fényképező kattan, és feltűnik Lounds vörös hajzuhataga.

Takkk, reggel hat. Will kirohan a fürdőbe, próbálva lemosni magáról a nem létező vért, fájdalomküszöbig dörzsöli a bőrét, letépné, leszaggatná magáról. A tükörből egy nyúlékony izmokból és csontokból álló, űzött, üres tekintetű, tökéletlen gépezet néz vele szembe.
Elfordul, és nem foglalkozik többet a rémálmokkal.

4 megjegyzés:

  1. Hát ez valami fenomenális volt. Éppen tegnap fejeztem be a Hannibalt, és ez az egyperces istentelenül zseniális volt. Még sok ilyet *-*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán örülök, hogy tetszett! ^^ Én vaksi eddig észre se vettem, hogy írtál, pedig ritkán kapok ilyen aranyos szavakat. *-* (Most már tudom, kitől kell spoileres infókat szereznem. :P )

      Törlés
  2. Oh ez tetszett, igazi rémálom-ízű, morbid, zaklatott lidércnyomás, szinte látom magam előtt az ágyban hánykolódó Willt is, ahogyan a véres képek a szemhéjára tapadnak. Szóval ja. <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazán örülök, hogy tetszett (főleg, mert ez volt az első írásom Hanncival, te jó ég, de régen volt), de annak meg még jobban, hogy ezt meg is írtad. *-*

      Törlés