2013. szeptember 20., péntek

Nyereményszöszök

 
Tudom, hogy kicsit (nagyon) sokáig tartott, de itt vannak végre a beígért szöszök.
Az első egy MapleTea Vievin szavaira, amik a távol, halvány, eltiltva, rá emlékeztet és más voltak, a kérésben külön szerepelt, hogy ez agnst legyen.
A második egy GerIta D.L.L. kérésére, ő a bőr, ismeretlen, lényegtelen, úszik, három szavakat adta. Talán műfajilag legközelebb a hurt/comforthoz áll.
A harmadik szösz Katie-é, csokoládé, zene, lépcső, szekrény szavakra íródott Spamano, ami fluff és karácsonyi a javából.
Jó olvasást, remélem, senkinek sem okozott a szösz csalódást!

Esőszoba (UkCan)

Az első, amit Kanada belépve meglátott, az esőben ácsorgó Anglia volt. Fejét hátravetve, felszabadultan állt, belélegezve a viharillatot, Matthew csak közelebb érve látta meg, hogy szemei halvány vörösek a sírástól, arcára pedig még mindig forró ösvényt vágtak a könnyei.
Kanada már meg sem lepődött, csak lassan odasétált hozzá, majd látva, hogy a másik lélekben távolt jár, talán az Atlanti-óceán másik partján, gyengéden megölelte. Anglia mindig csak akkor hívta az esőszobába, ha valami bántotta, ez is egy volt a közös titkaik közül, amiről nem beszélhetett se Franciaországnak, se Amerikának. Valószínűleg amint megemlítené, egyből el is lenne tiltva a másiktól, pedig nem volt már gyerek, képes volt ő maga dönteni arról, mi lenne számára a helyes. Csak épp ezt mások nem vették észre.
Arthur ködös szemekkel ránézett, majd szorosan hozzábújt, a homloka olyan forró volt, hogy még a ruhán keresztül is sütötte a mínuszokhoz szokott Matthew bőrét. Pár percig csak az eső kopogása hallatszott a padlón, már mind a ketten bőrig voltak ázva, de Anglia nem hagyta, hogy Matthew elmozduljon, a szigetország csak az esőben érezte igazán jól magát. Elég volt hagynia, hogy az eső elmossa a múlt összes fájdalmát.
- Alfred, ne hagyj itt… - kapott utána a másik, amikor Kanada arrébb akart mozdulni, majd éhesen megcsókolta, mintha bármelyik pillanatban meghalhatna, vagy pedig újra egyedül maradna, mint már annyiszor, a fiatalabb pedig keserű mosollyal ölelte tovább, mintha nem számítana semmit ez az egész. Persze tudta ő is, hogy Anglia azért keresi annyira a társaságát, mert Amerikát egyszer már elvesztette, ő pedig annyira rá emlékeztette, de Kanada inkább nem törődött vele, kevesebb fájdalommal járt.
Később, miután hazavitte a lázas Angliát, nem hagyta magára, mint már annyiszor. Lehet, hogy csak egy pótlék volt, egy érzések nélküli játékbaba a sok közül, ami könnyen pótolható, de kitartott. Mást talán nem is tehetett. Abban viszont biztos volt, hogy jó helyen van, és ha rajta múlik, még ha testben nem is, de lélekben mindig itt marad a másik mellett.


Velence (GerIta)

A gondola könnyedén úszott a vízen, bejárva egész Velencét, feltárva minden rejtett utcát és sikátort, mintha Olaszország még a városa leglényegtelenebb szegleteit is meg akarta volna mutatni Németországnak. Most épp a Canal Grandén voltak, Feliciano a nézelődő Ludwigot figyelte, próbálva az emlékezetébe vésni minden vonását, az ellágyult, elgondolkodó arcot.
Először észre sem vette a hídon álló Romanót, aki sötét ómenként magasodott föléjük, emlékeztetve, mi is egy ország sorsa: feltűnni, letűnni, majd eltűnni a történelem útvesztőjében. Azt hitte, rá más út vár, most azonban már látta, hogy tévedett. Persze először mind azt gondolták, hogy majd ők másképp csinálják, sokkal jobbak lesznek, de végül ugyanazokba a hibákba estek, mint az elődeik, a történelem újra és újra megismételte önmagát.
Veneziano óvatlanul kilógatta a kezét a csónakból, a víz lágyan csiklandozta a bőrét, már érezte, hogy hívja, húzza lefelé a mélység, de még nem lehetett itt az idő, a tengernek még várnia kellett. Észre sem vette, már könnycsepp hullott a vízfelszínre, majd elmerült, mintha neki akarná mutatni az utat, ő azonban csak azért sem fogja követni.
Németország óvatosan a vállára tette a kezét, mire Feliciano ismét elmosolyodott, minek is a jövővel foglalkozni, hisz a város még áll, nem történhet semmi baj. Ragaszkodóan ölelte magához a másikat, mintha sosem akarná elengedni, közben a szeme sarkából még látta, hogy Lovino valamilyen ismeretlen, talán szánakozó arckifejezéssel hátrafordult, majd elsétált, de nem akarta megszakítani a pillanatot azzal, hogy utána kiált.
- Germania, ugye ha már nem leszek, emlékezni fogsz rám? – Ludwig rosszallóan megcsóválta a fejét, majd gyengéden homlokon csókolta, de választ nem adott. Nem sejthette, akkor milyen fontos lett volna ez Venezianónak, talán nem is értette, miért is volt ott, Feliciano egyszerűen képtelen volt elmondani, milyen közel már a vég. Mire a másik magától rájött, késő volt.
Három nap múlva Velence már víz alatt állt.


Meglepetés (Spamano)

Romano határozottan nem úgy képzelte, hogy a karácsonyt a szekrényben fogja tölteni. Márpedig amint megérkezett Spanyolországhoz, valaki, aki biztosan nem az a barom volt, bezárta ide, és még a kulcslyukon sem tudott kinézni, hála annak, hogy a zárban maradt a kulcs.
Nem sokkal később hallotta, hogy megjött a spanyol is, még érződött rajta a karácsonyi vásár és a forró csokoládé illata, majd amint lepakolt, be is kapcsolt valami reménytelenül szentimentális karácsonyi zenét, és bevette magát a konyhába. Lovino innentől már dörömbölhetett, mint az őrült, teljesen felesleges volt, úgysem hallotta meg. Ilyen pechje is csak neki lehet.
Nem is értette, mit keresett itt, elvégre Antonio nem hívta meg magához, még csak utalást sem tett rá, hogy szívesen látná, de Veneziano már megint annál a hülye krumplizabálónál volt, és még mindig jobb volt megfogadni Franciaország tanácsát, mint egyedül tölteni az ünnepeket.
- Hé, Antonio, mi még nem is adtuk oda az ajándékunk! – kiáltott fel Francis, Romano még azt sem tudta, honnan vagy mikor kerülhetett oda. A hangja alapján vigyorgott, amitől a fiúnak eléggé baljós, mindenesetre teljesen logikus gondolata támadt, és ez csak erősödött, mikor lépteket hallott közeledni.
- A szekrényben van az ajándékom? – hallotta most már közelről Spanyolország hangját, majd kulcs csörrent, ő pedig szembetalálta magát Antonio meglepett arcával. Lovino nem is csodálta, hogy így reagált, elég komikus látvány lehetett, ahogy vörös fejjel és határozottan mérgesen kucorog a szekrény aljában. Valószínűleg ezt Franciaország és Poroszország is így gondolta, ugyanis a háttérben igen jól szórakoztak, de nem sokáig.
Antoniónak még felocsúdni sem volt ideje, két barátja már üvöltve rohant fel a lépcsőn, utánuk a gyilkos hangulatban lévő Romanóval, leginkább három óvodásra emlékeztetve. Mosolyogva sóhajtott egyet, majd elindult, hogy lehetőleg megakadályozza a két díszpinty laposra verését.
Bár talán jobb is, ha nem siet annyira, legalább Lovino egy kicsit kiéli az agresszióját, és később nem vágja pofon, ha véletlenül egy fagyöngy alá kerülnek. Idén amúgy is mintha több lenne a plafonon, mint általában.
Annyi már most is biztos volt, hogy érdekes karácsonynak néznek elébe.

7 megjegyzés:

  1. Spamano, haww~ És ez annyira nagyon jellemző, hogy csak no. Szóval nagyon tetszetős szösszenet lett, köszönöm szépen ^^
    A GerIta meg... T__T Én is ellőttem már ezt a patront, de egyszerűen még mindig olyan szívbemarkoló, de gyönyörű lett az iromány. Szóval köszi, hogy olvashattam~

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uhm, nem direkt választottam ám ezt a témát a GerItánál. o.o Pedig még el is gondolkoztam, mintha ismerős lenne Velence elsüllyedése, csak azt hittem valamelyik cikkből, amit olvastam. Á, most nagyon ég a fejem, sajnálom. >.<
      Azért örülök, hogy mind a kettő tetszett, és köszönöm, hogy írtál! :)

      Törlés
    2. Jaj, nem feddésből mondtam, meg a tiéd sokkal jobb, szóval egyáltalán nem gond, csak arra akartam utalni, hogy ez is egy olyan téma, ami megérdemelne több oldalról kidolgozást, mégis tökre el van felejtve. Szóval no para! :D
      Jaj és tök jó itt oldalt a blogidézeted *--*

      Törlés
    3. Jaj, akkor megnyugodtam, ilyeneken nagyon be tudok parázni. XD Ez a téma tényleg megérdemelné a hosszabb kifejtést, pedig ritkán találkozni vele. Nem tudom, ismered-e a Dolphin című doujinshit, annak is ez a fő cselekményszála, és valami eszméletlenül szívszorító. *-*
      Köszönöm. :) Szerintem nagyon illik a Hetaliához. :P

      Törlés
    4. Igeeeeen, ismerem! Annyira T__T
      Igen, nagyon illik, majd bele akarom írni egyik ficembe... :P Szóval 100%-ban megértem, miért van kint ^^

      Törlés
  2. Hú, mind a három nagyon jól sikerült. :)

    Kanada olyan kis buta, már megint hagyja magát kihasználni, Anglia meg ki is használja. >< De azért őt is sajnálom, hogy nem tudja elengedni Alfredet, és valószínűleg soha nem is fogja tudni. Szóval ezt a (fél) családot megint nagyon eltaláltad. :)

    Az enyém... Hát az meg aztán... Jó a párossal még mindig elfogult vagyok, de ettől függetlenül is, úgyhogy próbálok valami értelmeset írni. Annyira szomorú volt. :( Németország még mindig nem tudja kimutatni az érzéseit rendesen, és ezért én igazából mindkettőjüket sajnálom, mert neki magának is rossz érzés lehet. És persze amikor már késő, akkor meg bántja. (Tudod, mi jutott róla eszembe? A World Series utolsó része, mikor karácsonykor fociznak Angliával, és utána azon gondolkoznak, hogy jövőre ilyenkor mi lesz, és felnéz az égre, és valami olyasmit mond, hogy Olaszországra fog vigyázni. Meg még előtte, mikor Olaszország eltűnik, vagyis kilövi magát, és Németország ott gyászolja, és azt kívánja, hogy bár kedvesebb lett volna vele. Nagyjából ez az a két jelenet az egész Hetaliában, amin röhögés helyett bőgni lehetett, és én bőgtem is rajta derekasan, és abszolút visszahoztad azt a hangulatot.)
    És Romano, mint rossz ómen... Bizony, hogy az. Szerintem ő az egyetlen szereplő, akit kifejezetten nem szeretek. Egy tüskés, indulatos, bosszúálló kis dög, akit kiskorába még sajnáltam is volna, hogy marakodnak rajta, mint kutya a csonton, de amikor Antonio próbált kedves lenni hozzá, már akkor is bunkó volt, és a felnőtt énje pedig egyenesen kiállhatatlan, gyakorlatilag az egész világot utálja többnyire ok nélkül. Főleg hogy állandóan Olaszország és Németország közé akar állni, amire aztán tényleg semmi oka nincs... Szóval nem bírom a srácot, de zavaró tényezőnek tökéletes volt. xD (bocs)

    Ettől függetlenül értékeltem a harmadik ficet is, mert volt benne Francis meg Gilbert (és ahol ők felbukkannak, az már csak jó lehet), és legalább röhögtem, mikor bezárták ezt a jómadarat a szekrénybe. xD (megint bocs).

    Szóval köszönöm, és gartulálok :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszettek. :)
      Hát, Kanada nálam mindig ilyen irtó naiv, nem tudom, miért, pedig eléggé kilóg a megismert jelleméből. ^^ Örülök, hogy így gondolod. :)
      Én is ilyen szempontból sajnálom őket, mert rendben, azért Olaszország általában megérti Németország suta vagy semmilyen jelzéseit arról, hogy (barátként legalábbis biztosan) szereti, de nem hiszem, hogy ennyi elég lenne neki esetleg a végső kétségbeesésben. Meg talán pont amiatt talán nem is mond el neki mindent, mert a másik egyszerűen nem tudna rá mit reagálni. (Amikor Olaszország kilőtte magát, én is megsirattam rendesen, az az egyik kedvenc részem, de mindkét jeleneten nagyon meghatódtam. Gyönyörűek, néha kicsit sajnálom, hogy nincs benne több ilyen.)
      Én Romanót kiskorában még eléggé bírtam, de nagy korára már tényleg inkább a rossz ómen kategória. Bár még így is sajnálom, szerencsétlennek azért nagy lelki törés lehetett, hogy mindenki ki akarta használni, gondolom, azért is alakította ki ezt a pokróc modort, hogy megvédje magát. Antonio és Feliciano miatt mondjuk én is fújok rá. >< Szerintem Veneziano esetében inkább csak jó báty akar lenni, az más kérdés, hogy eléggé elkésett vele. Annyi biztos, hogy ő az a karakter, akit nagyon szeretek megszívatni a ficekben (a másik Norvégia). :D
      Köszönöm szépen, hogy írtál! :)

      Törlés